Tipo 0 Pizzamel kontra vanlig hvetemel

Hvilket mel er best til pizza?

Seig og god deig og jobbe med

Jeg har som nevnt tidligere kjøpt meg pizzastein , og har laget flere sprø og gode pizzaer med den. Inntil nå har jeg kun brukt vanlig hvetemel. Noen ganger har jeg tilsatt ca 50 % spelt mel. Dette har gitt en smakfull bunn. Jeg har lest flere plasser og fått tips om at for å få en riktig italiensk bunn må en bruke ett mel som er spesielt beregnet for pizza. Jeg var litt skeptisk til dette men bestemte meg for å teste det ut . Anledningen bøy seg lørdag , da stod det pizza på middagsmenyen.

Deigen lagde jeg på vanlig måte, med minst mulig gjær og lang hevingstid. Deigen blei seig og smidig og var lett og jobbe med. Den lar seg lett trykke ut med hendene. Jeg bruker normalt ikke kjevle når jeg lager pizza , men deigen virket perfekt også om du ønsker bruke kjevlen.

Etter og ha forvarmet stein og ovn godt er bunnen klar til og forhånd stekes noen minutter , før fyll og ost has på has på og stekes videre. Pizzaen tas ut av ovnen og resten av ønsket fyll tas på. Den så sprø og fin ut da jeg begynte og skjære den opp i passe stykker. Til dette er det beste redskapet og bruke ett skarpt pizzahjul. Da får en ett skarpt og klart kutt.

Pizzaen er klar til servering og juryen venter spent på  å få avgi sin dom. Juryen består av to erfarne pizza bakere og  spisere , min sønn Erik og meg selv. Vi er begge enig om at i dag smakte den ekstra godt. Bunnen er passe godt steikt og er passe sprø. Jeg bruker litt olje på deigen , slik at den ikke skal sette seg fast i hendene, når jeg knar den ut. Det er med og gjøre at bunnen blir ekstra sprø. Så konklusjonen er at dersom en er glad i den ekte italienske varianten av pizza er tipo 0  det beste melet og bruke. Lykke til.

 

Ferdig resultat. Bon appetitt
Share:

Legg igjen en kommentar