Stemningsrapport fra Central Park

Central Park.

 

Stemningsrapport fra Central Park
Flotte høstfarger

 

Uansett hvor kort opphold en har i New York, når på året en er der eller hvor mange ganger en har besøkt byen er det ett must og ta en tur innom Central Park. Jeg har besøkt parken flere ganger i alle årstider og finner Central park like fascinerende og begivenerik å besøke hver gang. Det er alltid noe nytt og se , en forandring som skylles årstidene eller en liten detalj som jeg ikke har lagt merke til før.

Vil en gå hele parken på langs kan en ta Subway 4, 5 eller 6 opp til 110 gate. Har en litt mindre tid og  bare vil gå deler av parken kan en gå av på 86 gate. Her finner en det kjente Guggenheim Museum om en ønsker litt kulturelt påfyll før turen.

 

Stemningsrapport fra Central Park
Berømt undergang fra diverse filmer og TV serier

 

Stemningsrapport fra Central Park
Pust i bakken

I Central park møter en på folk fra alle hjørner og de mest bortgjemte kroker i verden. En kan se gamle New York fruer som er ute og lufter puddelen sin , sin godt trente broilere som jogger toppløs hele året slik at timer med trening blir synlig for alle. Her jogges det , sykles det og folk går i det tempoet beina kan flytte dem fremover. Har en noen smuler i lommen , er det nok av ekorn som gjerne vil spise fra hendene dine. Bruk kroppen og komme seg rundt , ikke hestedrosje eller sykkeltaxi til 3 dollar pr. minutt. Det er bortkasta penger.

Vi hadde en solfylt tur lørdag, i en høstkledd og fargerik park . Parken er i ferd med og gjøre seg klar for New York Marathon neste dag. Gjerder og sperringer settes opp, gater gjøres reine og vakter og funksjonerer brifer på sine oppgaver for søndagen. En bestemmer selv hvor lang id en vil bruke , det er ikke noe start og mål. Noen bruker hele dagen , andre er bare innom og finner seg en stille benk for en lunsjpause. Central Park en er uerstattelig oase en by som New York trenger.

 

 

Stemningsrapport fra Central Park
Alltid en mulighet å kjøpe noe
Stemningsrapport fra Central park
Nydelig dekorert undergang

 

 

 

 

Stemningsrapport fra Central park
Ingen tur uten en selfie

 

Share:

Legg igjen en kommentar