Om å holde hjernen i trim ved å lære seg ett nytt språk.

Sto imparando l`italiano

Det er viktig når vi blir litt eldre og bruke hjernen mest mulig, det gjelder for så vidt alle da. Ellers vil den sakte men sikkert  svinne hen og bli til en inntørka uvirksom masse. En god måte og holde hjernen aktiv på er og lære seg ett nytt språk. Hjernen vokser ved språkstudier har forskning vist. Dette kan være en ekstra inspirasjonskilde til læring av ett nytt språk. I tillegg til språket får en kunnskap om landets kultur, geografi, mattradisjoner etc. Mest sannsynlig har en tenkt å besøke landet , eller allerede vært i vedkommende land.

 

Fra googel

Jeg er i god gang med å lære meg Italiensk. Italia er ett land jeg har blitt litt bedre kjent med de siste årene. Her har jeg familie som bor , venner og Ante har mye av sine røtter herfra. Det er ett land som fasinerer meg med sine flotte bygninger , kunst og arkitektur. Ingen plass i verden får en bedre mat og vin enn den som kommer fra Italia. Innsjøene ,havet og fjellene er vel verdt ett besøk. Språket er vakkert , det er nesten som musikk i mine ører når folk prater italiensk. Trenger en bedre grunner å lære ett nytt språk, ikke vet jeg ?

 

Jeg har lastet ned en genial app som heter Dulingo. Her kan en lære seg all verdens språk på en enkel og morsom måte. Det er bygd opp veldig enkelt , nesten litt banalt. Filosofien er at en ved en enkel litt absurd setningsoppbyggelse vil huske og lære språket bedre bedre. Det kan være seg setninger som ” Jeg er en jente , ikke en gutt ” Du bestemmer deg hvor mye du vil jobbe med språket hver dag, setter deg daglige mål. Så blir en daglig påminnet om at nå er det på tide og lære litt språk. En belønnes underveis med diverse premiering slik at det kan føles som ett spill. Dette gir god inspirasjon til å jobbe videre. I tillegg til Dulingo er jeg så heldig og ha en Giovanna  , en god venn fra Milano. Hun er så grei at hun tålmodig skyper med meg en gang og to i uken og prøver og banke litt Italiensk inn i hodet mitt. Streng er hun , men rettferdig og oppmuntrende. Det trengs til tider.

 

Inspirasjon

En god måte og få språket litt under huden på er å lytte på musikk. Spille så ofte og så mye en kan musikk på ditt nye språk. Videre se filmer og tv programmer om det er mulig. En annen ting er og spise italiensk mat og drikke vin. Gjerne Google og lese mest mulig om vedkommende land. Dette gjør at språket lettere setter seg , når en har litt bakgrunn og diverse knagger og henge nye ord på. Jeg vil ikke ta på meg skylla nå om noen setter i gang og tror de kan drikke seg til ett nytt språk. Det er dessverre ikke så enkelt. Men gjentar , det er totalen. Forstå landets kultur bedre.

I den forbindelse trenger jeg litt tips. Skriv gjerne i kommentarfeltet under , om dere kjenner til fine italienske sanger , har sett italienske filmer som er verdt å se, har en god oppskrift og dele eller tips om deres italienske favorittvin. Jeg vil personlig takke dere på italiensk. Til nå har jeg lært meg 144 ord og snakker språket 3 % flytende i følge Dulingo. Så jeg skal nok få klort ned noen ord.

 

 

Share:

Legg igjen en kommentar