Masse og se på Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Høyt under taket

Grand Central er ikke som en typisk norsk jernbanestasjon med en Narvesen kiosk, skittent toalett hvor du trenger en tier for å komme inn og knallharde benker i en trekkfull ventehall. Nei dette er så enormt mye mer .På dette myldrende knutepunktet i en av verdens travleste byer finner en kunstgalleri, museum, konsertarena og kulinariske fristelser på ett og samme sted. Jeg tar meg noen ganger god tid når jeg er her , på vei fra ett sted til en annen kant av byen. Dette er stedet å  komme seg lett rundt på Manhattan . I den enorme hallen sentralt midt i bygningen finner en under ett flott dekorert hvelvet tak utsalg og informasjon av billetter. I begge endene av hallen ser en tre enorme buede vinduer hvor dagslyset skinner gjennom. Om du skulle se personer vandre inni og fra vindu til vindu er det ikke fantasien som spiller deg ett puss. Vinduene fungere faktisk som en gang for de ansatte fra en del til en annen.

 

Slipp lyset inn

Da dette er ett knutepunkt mellom Uptown og Downtown ser en her alle typer mennesker. Alt fra high fashion , dress kledde menn på vei til Wall street og mennesker med ett levd liv på vei hjem til sin ettroms i Bronx. Det er dette som gjør New York til den spesielle unike byen den er. Om en er heldig får en med seg en flott konsert , eller dansere av høy kvalitet. Mange av dagens ledene kunstnere innen sin gren har tjent penger på sin kunst på diverse subwaystop i New York.

Oyster Bar Resturant

Skulle en bli sulten er Grand Central alt annet enn en wiener for en tier og halvlunka Starbucks kaffe. Oyster Bar Resturant , en av byens beste og mest populære restauranter , finnes her. I tillegg finner en masse annet god og spise. Alt etter hva en har lyst på.

Siste nye på matfronten er ett skandinavisk matmarked som en finner ved inngangen fra 42. street. Her selges alt fra diverse varme retter , brød og kaker og pizza og diverse sandwichers. Jeg kjøpte med en ett dansk rug bød som smakte fortreffelig. Verd og ta en tur innom for alle som er glad i god mat.

 

Masse god mat her

Det er bare tilfeldig at vi i dag har Grand Central i den stand den fremstår. På 60 og 70 tallet var New York i en rivende utvikling og det det bygdes over en lav sko. All ” gammel dritt ” skulle rives og jevnes med jorden og gi plass til monumentale skyskrapere i glass og betong. Takket være Jacqueline Kennedy Onassis og hennes kamp og korridorpolitikk blei bygningen reddet og resturet.

 

Share:

Legg igjen en kommentar