Long Island city / Greenpoint – turtips.

 

En liten avstikker fra travle Manhattan.

Long Island City / Greenpoint
Ett lite utdrag av parken

Om en tar en liten svipptur fra Manhattans yrende folkeliv , kun noen få minutter med East River ferry eller Subway Linje 7 , kommer en til Long Island city. Det er her Ante bor og jeg oppholder meg mye av tiden når jeg er i New York. Dette er en avstikker absolutt og anbefale om en vil litt vekk fra travle gater , og masete køgåing. Her får en sett Manhattan fra sin beste side med en super flott skyline inkludert New York sine kjente signaturbygninger. Hit kommer en med Subway linje 7 til Vernon Blvd Jackson av. eller med East river ferry fra East 34th Street til første stopp over elven.

Long Island City / Greenpoint
Her går det ferje i begge retninger

Når en går i land fra ferja er en midt i idylliske Gantry Plaza State Park. Dette er en park som ligger vakkert opparbeidet langs East River. Her finner en benker og stoler hvor en kan slå seg ned med en bok og kaffe. Vil en ha en mat bit og noe og drikke finnes det mulighet til dette, samtidig som en nyter en upåklgelig utsikt over til Manhattan. Unge og gamle , samt 4 beinte i alle varrianter og størrelser har store områder og boltre seg på. Er en heldig kan en få med seg både en konsert , filmfremvisning eller en yoga time. Dette er New York og de kjente parkene på sitt beste. Når en først er på den for meg beste siden av New York bør en få sett litt mer. East River ferry er da ett utmerket utgangspunkt både nordover mot Astoria og ned mot Brooklyn og Dumbo. Mulighetene er perfekt både  for rundturer  med subway , til fots og med ferje. Gjerne avslutte runden med en spasertur over broen over alle broer , Brooklyn Bridge. Det er en perfekt anledning for en flott begivenhetsrik dag. Kom gjerne tidlig morgen , eller spektakuler fotografering og flotte skylinebilder i solnedgang.

 

Til fots retning Greenpoint og Williamsburg.

Med utgangspunkt Long Island city er Greenpoint og Williamsburg kun en fottur unna. Etter å ha krysset Pulaski Bridge tar en retning inn Freeman Street . Skulle hjemlengselen bli for stor , kan en i gaten her ta en tur innom Bakeri. Her kan en i hjemmekoselige omgivelser få servert både skolebrød og deilige kanel i svingen. Er en i humør til en lunsj og noe salt finnes det i området her utallelige muligheter. Nylig oppdaget jeg sjarmerende Eagle Trading Company i Franklin street for en matbit. Her møtte jeg på en bloggerkollega , sporty Franky , fra Tyskland. Han oppholdt seg en måned i New York , hvor han skreiv om sykkel og syklister i byen. Da jeg var ute på sykkel , og han likte stilen min , ville han gjerne ha ett bilde av meg på bloggen sin. Vi utvekslet litt erfaring både om reising , syling og blogging.

En av paralell gatene til Freemans er Box street. Her ligger tiltrekkende The Box house hotell, en blanding av røff gammel stil og kult moderne. Ett godt alternativ til neste New York besøk.

Long Island city
Her ville jeg bodd.

I området Greenpoint / Williamdburg kan en vandre gatelangs i timevis uten å kjede seg. Her finner nisjebutikker av alle slag , små intime kaffebarer og spesialbutikker fra hele verden. Mye gammel industri er gjort om til moderne fancy resturanter og hoteller. En gammel murer finner mye fint å se her. Det er stor mulighet og få sett en grafittiartist i arbeid. Vegger og byggninger er fulle av fargerike arbeider fra diverse kunstnere. Mitt råd er og bruke øynene og tiden godt her. Du vil få en følelse av at nå er en virkelig i New York sammen med lokale hipstere , og kansje en kjendis og to. Dette er bydelen som de siste årene har gåt fra å være en småkriminelt industriområdet til å bli den hippeste delen av New York.

Turen kan gjerne avsluttes på en roof top bar med spektakulær utsikt på ett av de nye hotellene som har poppet opp de siste årene. Vandringen kan nå settes tilbake til Long Island , ferje over til Manhattan eller videre mot Brooklyn. En rekker ikke alt på en dag , men det er store muligheter for at du vil komme tilbake.

 

Long Island city
Utsikt hjem over Pulaski bridge. Bygning i høyre bakkant

 

Long Island city / Greenpoint
Kunstner med assistent i arbeid
Long Island city / Greenpoint
Tid for en matbit. Min nye venn Franky i vinduet
Share:

2 comments

  1. Min neste tur blir 15-30 oktober om noen har lyst om bli med og gå tur 🙂

  2. New York er kult!

Legg igjen en kommentar