Julemarked Bryant Park

Julestemning på vei

Julemarked Bryant Park

 

Julemarked i Bryant Park
Fin stemning i Bryant Park

Snart er det jul, i alle fall om en skal tro på alle julerelaterete ting som nå om dagen popper opp over alt.En kan ikke åpne en avis , skru på en tv kanal eller ta ett offentlig transportmiddel uten å bli minnet om at julen er rett rundt hjørnet. For meg dukker julemarsipan og du grønne glitrende opp tidligere og tidligere for hvert år. Det går nesten litt i baddel hva vi feirer og i hvilken måned er vi egentlig i ? Nisser i alle farger og fassonger og Jesusbarnet er vel plassert rundt forbi idet søtsjuke småunger og festkåte voksne er i ferd med og ikle seg blod og skremmende effekter. Når vi nærmer oss Jesus fødsel og at det lyser i stille grender er skjeggkledde figurer og engler daler ned i skjul pakket godt vekk av butikkene for lenge siden for å gjøre plass til påskeharer og egg i alle fasonger. Her gjelder det om å være tidlig ute så en ikke risikerer at en forvirra sjel ikke får med seg alle høytider , svarte fredager og det som verre er. Men vi er heldige som kan gå påsken trygt i møte med visshet om at butikkene har alt klart for skolestart i august. Før vi pakker og reiser til fjells , rekker vi kansje og stryke bunad skjorten og handle inn til alle fridagene i mai.

 

Julemarked Bryant Park
Boder på rekker og rad

 

Nok om det , julemarked i Bryant Park  New York , er alltid veldig hyggelig uansett når på året det dukker opp. I år var jeg så heldig at det dukket opp ett par måneder før jul , like før jeg skulle reise tilbake til Norge. Selv om jeg personlig ikke er så veldig julete av meg , er det alltid hyggelig med julemarked. New York er heldigvis mer julete enn meg , og de er enormt flinke på og skape den rette stemningen. Det kan muligens ha noe med at de får klingene mynt inn i kassen i julen, og for meg har julen mer en motsatt effekt.Ingen bitterhet her i gården, her skal en ikke være sur og grinete når tross alt en viss jomfru for noen 1000 år siden gjorde det hun kunne for å samle all verdens folk rundt kasseapparatene noen måneder i året. Flaks for henne , med halv skatt i desember, som redder en slunken julepung.

 

Lulemarked Bryant Park
Mulighet å kjøpe seg en matbit og ta seg en pause

Bryant Park er en av mine favoritt plasser i New York , enten det gjelder yoga i juni , kaffe og lunsj på en av de klassiske stolene og bordene i parken eller en kjent romantisk filmklassiker som blir vist på storskjerm i løpet av sommersesongen. Må du på do på Manhattan har Bryant Park ett av byens reineste og mest service vennlige toaletter tilgjengelig. Dette som en liten kuriositet og viktig opplysning for mange.

På julemarkedet kan en finne den spesielle lille ekstra gaven en ikke finner andre plasser i byen. Mye av det som selges og frembys ser ut som det har høy kvalitet. At påfallende mange av de jeg snakket med var lokale New York produsenter blir opp til hver enkel og sjekke ut og filtrere vekk. Skulle en få lyst på en matbit er det rikelig anledning til det. Her finnes ett varriert utvalg fra det amerikanske kontinentet og deler av det asiatiske kjøkken til en rimelig penge. Om en skulle bli litt kald er det masse og varme seg på , fra ett rikt utvalg av kaffebarer til flere hyllemeter med god drikke og  fyr i bålpannen.

Julemarkes Bryan Park
Mye godt og varme seg på

 

Julemarked Bryant Park
Gode muligheter å ta seg en runde på skøytebanen

Julemarkedet i Bryant Park er en opplevelse uansett i hvilken modus og stemning en er i. Er du ferdig med julen og på god vei inni påsken kan en bunkre seg opp rundt bålpanna og ta frem grillpølsene . Deler av parken er også islagt med gode muligheter for spill og lek pluss piruetter og innøvde spesialiteter. Ikke la en stressfull førjulstid hindre deg ett besøk i parken. Tvert imot, selv ujulete meg , har stor glede av å være her.

Share:

5 comments

  1. he,he. herlig John. Ja jul eller ikke.. den kommer tidligere og tidligere. En nabo her har allerede treet oppe… bare for å nevne det:)))

    1. Julen kommer enten vi vil eller ikke. Jeg liker at folk tenner lys og lyser opp en mørk tid.

  2. Herligt å lesa John. Det hørres ut så eg e litt mer julete enn deg. Blir nok ikke i år heller att me tar turen over der, men att me komme te å jer det e vel temmeligt innafor. Eg for min del elske jul og nissar å glede meg kvert år te å henta disse rare skapningane ner fra lofte. Då har de banka pg skrapt i ca ein måne. Ha ein fin tur heim???

    1. Det er bra , vi er alle forskjellige. Når får de flytte ned fra loftet da ? 🙂

Legg igjen en kommentar