Jeg har gjort det.

 

Flott sykkel og gangsti over broen

Like før jeg reiste hjem fra New York denne gang fikk jeg det gjort. Noe jeg har hatt lyst til en stund , og tenkt på en periode. Det er rart med de tingene som en er redd for og gruer seg til ,de blir ofte ikke så skumle når en kaster seg ut i det. Nå høres det nesten ut som jeg har hoppet i fallskjerm , eller klatret til topps på Mount Everest.Jeg har syklet til Manhattan. Tidlig en morgen , i overgang fra sein natt til grytidlig morgen , våknet jeg og fikk lyst å gjøre det. En perfekt morgen å sykle over Williamsburg bridge. Gatene ligger stille , og byen virker nesten utdødt en lørdag morgen i Labor week end. Jeg triller i vei med Williamsburg bridge som mål. Sykler gjennom kjente gater i Greenpoint og Williamsburg området.  Her er det gode sykkelstier , deler av strekningen merket med grønt , og jeg finner lett veien til broen

Sykkelturen over broen viser seg å bli en positiv opplevelse. Det er eget felt både for gående og syklister. Jeg har tidligere gått over Brooklyn bridge ett par ganger. Det er en begivenhetsrik tur , men med en følelse av å hele tiden gå i kø.  Utsikten er formidabel over Williamsburg brigde. I retning Downtown mot Brooklyn , samt andre veien opp mot Manhattan. Jeg kommer meg fint over til Manhatten og ender opp på lower east end. Jeg tar meg  en liten runde i nærmiljøet før jeg setter nesen hjemover igjen. Gleder meg til neste tur , da skal jeg nok sykle mer rundt på Manhattan. Bare og ha kaffen klar Ellen Marie , så kommer jeg trillende. På vei tilbake sykler jeg på samme side som Subway en går. Litt spesielt og sykle parralet med J og Z toget på vei til Queens.

Upåklagelig utsikt oppover Manhattan

Det er en fornøyelse med sykkel i New York. Nå har jeg også fått meg ett godt sykkelkart. Dette vil gjøre det lettere for meg å finne trygge gode sykkelruter. Det og sykle over til Manhattan og det og sykle på Manhattan er ikke det helt store her i verden. For millioner er det en dagligdags ting. Men for meg , en landsens gutt fra Randaberg,  kjennes det litt spesielt, å tråkke rundt i verdens meteorpolen New York.

 

 

Hele veien over til Manhattan

 

Share:

Legg igjen en kommentar