High Line , Chelsea Market, West Village , Cristopher street og Battery Park.

En liten detalj fra High Line

I dag har vi hatt en flott rundtur både med Subway , båt men mest på beina. Været var perfekt fra morgenen av så vi startet litt tidlig for å unngå de varmeste timene midt på dagen. Vi tok linje 7 fra Long Island city til 34.street Hudson Yards. Målet var High Line som vi begge ikke hadde gått på en stund. High Line er en 2.3 km lang nedlagt jernbanelinje. Den er nå bygget om , beplantet og omgjort til en oase av en park og turområde. Her kan en gå blant grønne planter og fargerike blomster i fred og ro midt i storbyen. På ene siden har en utsikt til Hudson River på ander siden får en nå og da øye på de rette gater som går tvers over Manhattan. En kan se moderne  nye bygninger som dukker opp hver gang vi går der , til gammel industri i rød slitt tegl. Her finner en også god benk og kan nyte medbrakt kaffe og en god bok om en ønsker det. Ha kamera klar , det finnes mange spektakulære motiv til New York minneboken.

Pust i bakken
Chelsea Market

Turen ender opp i Greenwich Village området. Når en kommer ned på gateplan finner en mange spennende restauranter , butikker og gallerier. Jeg har tidligere kjøpt meg en par kule, skikkelige ekte solbriller her , laget i New York . Målet vårt i dag var nå Chelsea Market. Chelsea Market er en mathall som holder til i en gammel kjeksfabrikk , hvor de bl.a startet opp med å lage den kjente Oreo kjeksen. Her kan en finne alt hva øyet , magen og ikke minst ganen vil ha. De ligger på rekke og rad delikatesse butikkene. Det er god mulighet  og finne en plass til å innta lunsjen her , eller en kan kjøpe noe godt med seg hjem. Innimellom alle matbutikkene finner en butikker som selger alt en trenger til kjøkkenet , den boken en ikke finner andre plasser , eller noe smånips av diverse slag en alltid får brukt for.

Mye godt for en søtmoms her

 

Klar for lunsj

Det var litt tidlig for lunsj når vi var der , så turen går videre ned mot West Village. Vi har prøvd ett par ganger og få bord på den populære restauranten The spottet pig. I dag var vi litt tidlig ute og fikk ett bra bord i restaurantens  andre etasje. The Spottet pig er en hjemmekoselig restaurant i to etasjer med lun hyggelig atmosfære. Dekorasjonene består seg stort sett av griser i alle former og fasonger. Etter kelnerens anbefaling endte vi begge opp med en av dagens spesialiteter som var en sandwich med ost og svinekjøtt , stekt godt med egg på toppen. Så måtte vi ha en tallerken  med deres spesielle stekte poteter. Disse var strimlet opp som  spagetti med den hendige kjøkkenredskapet mandolin, for så og steikes kjapt i olje. Smakfullt og dekorativt. Her er det bare og spise. Vi har fortsatt mange skritt som skal gås , og kalorier som skal forbrennes.

 

Stille rolig gate i West Village

Turen gikk videre gjennom West Village med sine idylliske gater og typiske New York byhus. Her finnes det masse barer , restauranter, små nisjebutikker og gallerier. Er en på jakt etter noe spesielt er det stor mulighet og finne det her. Vi følger Christopher Street ned mot Hudson River og ender opp på Christopher Streets pier. Området her har de senere år blitt totalt renovert og opprustet til tur og rekreasjonsområde. Vi har kjøpt med oss en kopp kaffe og går ut på piren og nyter utsikten mot frihetsgudinnen og New Jersey. Skinner solen som i dag er det også mulighet å slikke litt sol , med en kald frisk dusj om en skulle bli svett.

Solen skinner fortsatt fra en skyfri og varmer godt men vi bestemmer oss og gå langs Hudson river ned mot Battery Park. Det kommer en lett bris fra elven, så det kjennes gått og gå. Vi passerer  tilrettelagte områder for både barn og voksne. Her kan en leke med diverse apparater og more seg i vann . Eller spille basket , tennis og drive med annen form for aktivitet. Det slår meg at jo mer muskler mennene har , desto mer svetter de og har behov for å kaste t skjorta.

Området Battery Park er ett flott området. Her yrer det av liv fra tidlig morgen til sein kveld. Det arrangeres fester , konserter og diverse her gjennom sommerhalvåret. En kan også ta båt fra her over til New Jersey.

Langs Hudson River
Nydelig inne på Brookfield Place

Området rundt Battery Park er ett perfekt område for å se noen av de største attraksjonene på Manhattan. Her finner en både Freedom tower , 9/11 Memorial & Museum og Wall Street. Videre kan en finne alle luksusbutikkene i de to nye og flotte kjøpesentrene Westfield World Trade center og Brookfield Place. Om en ikke har tenkt å kjøpe så mye , er det vel verdt og bare ta turen inn og se på de flotte byggingene. De bindes sammen med passasje under bakken. Westfield er nå også blitt ett knutepunkt for Subway og jernbane. Så fra her kan en ta subwayen hjem om en for langt unna til å gå hjem.

Vi derimot bestemte oss for og gå videre gjennom Wall Street og ot East River. Her finner vi en båt fra NYC Ferry som tar oss trygt hjem til Long Island city via Dumbo , Williamsburg og Greenpoint. Billetten koster 2.75 , en billig og grei måte og komme seg rundt og fått sett litt.

20642 skritt etter vi startet er vi hjemme. Det kjennes i leggene og nesen er god og rød etter mye sol.

 

Share:

Legg igjen en kommentar