Grafitti og streetart Wynwood area.

Som en avveksling til strandliv og bading tok vi i dag turen til Wynwood området i Miami. Dette er det nye kule nabolaget i Miami. Minner litt om Williamsburg og Greenpoint i New York.Her popper det opp med gallerier , designer butikker og kule restauranter og barer. Hvor det tidligere var lokal industri og fabrikker yrer det nå av ett kreativt mangfold og masse liv.

Motiv i ett bilverksted.
Ernest Zacharevic sitt arbeid.

Opp gjennom årene har både lokale gatekunstnere og anerkjente graffiti artister  fått utfordret seg her. Som f.eks Alexis Diaz fra Puerto Rico og Ernest Zacharevic fra Litauen.  Dette er bare to av mange kunstnere som har satt sitt preg på området. Klikk på linkene , så vil dere se at dette er kunstnere av meget høy kvalitet. Ikke noen som springer rundt nattestid og sprayer litt her og litt der. Det er ett flott, fargerikt og spennende syn og vandre rundt i gatene her.  Det dukker opp det ene kunstverket flottere enn det andre. I tillegg til all kunsten en finner i gatene, er det flere gallerier hvor det stilles ut street art kunst av høy kvalitet. Dette slo også ut på prisen på enkelte av bildene. Vi var en tur innom Wynwood Walls og fikk sett mye fin kunst der.

Min favoritt Alexis Diaz
Gult er kult

Vi var tilbake i området i kveld. Denne gang med venner som bor i byen. De kunne fortelle at området var tidligere ett beryktet område styrt av heroin mafiaen fra Puerto Rico. Noen av de sterke familiene hadde kontroll på hele bydelen. På vei tilbake kjørte vi gjennom den verste gettoen i Miami. Her stod dealere og selgere opplinet og tilbød sine diverse tjenester.

Området er absolutt å anbefale for ett besøk eller to. Men en bør nok ikke begi seg hjemover til fots gjennom mørke trange smau herfra.

Vi avsluttet kvelden med veldig god mat på en flott restaurant fra Peru.

 

Middag på GKBistronomie
Share:

Legg igjen en kommentar