Forbrødring – Fraternization

New York Marathon

Forbrødring -Fraternization
Bra driv

Det er nå en snau uke siden den  meningsløse hendelsen som skjedde på vest siden av Manhattan langs Hudson River hvor uskyldige mennesker blei drept. Venner som var på tur til New York for å ha det moro. Som ville se mest mulig av denne utrolig vakre og spennende byen. Denne solfylte dagen bestemmer de seg , som så mange andre, og benytte sykkel for å komme seg rundt til byens mange severdigheter. Dette skulle vise seg å bli deres skjebne , så brått og brutalt kan livet endre seg . En bitteliten del av verdens metropolen New York blir uten forvarsel ett blodig åsted for en grusom handling som vi ikke treger og oppleve. Jeg var i New York når det skjedde , og jeg sykler mye rundt omkring. Men vi må ikke slutte og ha det moro, oppleve nye ting og se og få inspirasjon fra andre mennesker. Dette gjelder alle uansett hvem vi er , og hvor i verden vi kommer fra.

Forbrødring-Fraternization
Uten mat og drikke , duger helten ikke

 

Forbrødring-Fraternization
En av mange tilskuere.

Det er med denne hendelsen friskt i minne jeg er så heldig å få være tilskuer, like utenfor døra vår, under New York Marathon nå søndag. Her møtes over 50 000 mennesker fra hele verden for å løpe 42 195 meter. 50 000 mennesker med like mange grunner og ting som motiverer dem til å utføre denne bragden. Noen slåss mot klokka og gir alt på lette bein og med tipp topp utstyr for å bli dagen vinner. I alle fall få en bedre tid enn i fjor. Andre utfører sitt livs store mål etter å ha vært langt nede av diverse grunner, mens andre er her pga ett idiotisk veddemål mellom gode venner. Hver og en har sin helt personlige grunn til og delta. For noen er det ekstra utfordrende og komme seg gjennom løypa. Det kan være beina ikke vil bære de lenger , eller når øynene ikke lenger er det hjelpemiddelet de er for oss seende og det kan være alder som setter en begrensing på og komme seg rundt. Mange løper også av veldighetsgrunner. Ofrer svette og tårer for en sak de kjemper for. Hver kilometer gir klingende mynt i kassen gitt av gode sponsorer og glade givere.

Jeg blir utrolig glad til sinns og en liten smule ydmyk når jeg står langs løypa og ser på dette fargerike vakre eventyret. Her ser en utrolig masse idrettsglede. Folk fra hele verden med forskjellig bakgrunn, kultur , religion , legning og interesser utfører noe sammen. Her heier alle på alle og alle er vinnere. Deltakerne løftes frem av alle tilskuerne langs løypa. Det jubles og ringes med bjeller når løperne passerer . Ekstra jubles det når en venn , far eller kjenning løper forbi. Da gjør det godt og få en god klem og fortsette på de neste kilometerne.

 

Forbrøding-Fraternization
Venter på sin far og helt.

Som den lettrørte personen jeg er  det ikke til å unngå og bli rørt når en opplever slike ting. Når en bror springer med sin handicappete bror i rullestol , eller en eldre asiatisk dame energisk kjemper seg videre ved hjelp av sin seende ledsager. Inntrykkende er mange og vanskelige å beskrive. Men det som gir mest inntrykk er den positive energien og idrettsgleden alle gir. Jeg føler glede og håp for verden og er dypt imponert. Bra jobba , alle er vinnere. Detter er hva vi trenger og det er forbrødring på høyt plan.

 

 

Share:

Legg igjen en kommentar