Fisk , Aperol Spritz og Pizza

Når jeg er i Kroatia så liker jeg sol og varme , bade , god mat og drikke. Gjerne i god kombinasjon , jevnt fordelt over en solrik varm dag i nærmiljøet. Siste dag før jeg reiste hjem denne gang hadde vi en slik perfekt dag. Da fikk vi virkelig med oss det beste av hva byen Trogir og mitt nabolag på Ciovo har og by på. Det var min svigermors bursdag , så en god anledning og finne på noe kjekt

Kanonba Duga

God fisk og Octupus

Det er ett must å ha minst ett godt fiskemåltid når en er i Kroatia. Her finnes gode ferske råvarer like utenfor restaurantdørene. En liten spasertur unna min leilighet , på motsatt side av veien ligger Kanonba Duga idyllisk til. Det er en taverna av det slaget en elsker å besøke når en er i varmere strøk. Her henger det maritime dekorasjoner fra tak og vegger , og utsikten er upåklagelig utover det smaragdgrønne klare blå Adriaterhavet. De har godt utvalg på menyen av både fisk , skjell og Octupus pluss mye godt for de som ikke er så begeistret for sjømat.

Vi startet med blåskjell kokt i hvitløk. De blei servert i en tynn saus som smakte fortreffelig når en dyppet brødet i sausen. Dette var en perfekt start på lunsjen før en gikk videre til hovedretten. Vi hadde bestemt oss for grillet fisk, frityrstekt og grillet Octupus. Til dette fikk vi nydelige perfekt kokte poteter og smeltet smør tilsatt masse krydder. Porsjonene var store og vi fikk mer enn nok mat til alle 4. Ett måltid som anbefales på det varmeste.

Får en lyst og ta en dukkert eller bare slappe av i solen er dette ett perfekt sted. Havet er reint og krystallklart mot hvit sand. Det er bare og hoppe i havet fra diverse brygger og støypte anretninger. Noen skritt unna finner en også Camp Labadusa, en av Ciovos flotte campingplasser. Med andre ord plassen er perfekt for både mat , drikke , sol og strand.

Krystallklart hav
Gode bademuligheter

 

 

Brown Beach house

Brown Beach house svømmebasseng

Like over broen fra Trogir og fastlandet til venstre på Ciovo ligger det en majestetisk gammel flott bygning. Den er bygget i typisk Kroatisk byggestil med masse flotte detaljer. Bygget har frem til nyere tid vært fabrikk hvor de har produsert og fremstilt sigarett filter til diverse tobakk produsenter. Etter flere år med ombygging og restaurering pluss en lang kamp med myndighetene om godkjenning og bevilgning, åpnet endelig dørene for hotell drift  april 2017. Brown Beach house fremstår som ett moderne og stilsikkert  designhotell av ypperste klasse. Kategorien er 4 stjerner pluss , men mangler det lille ekstra til å havne på 5 stjerner.

Vi var nysgjerrig på dette nye flotte hotellet som ligger ruvende og stolt i vannkanten. Ett perfekt sted for noe godt å drikke før middag. Vi går litt rundt og inspisere ute før vi finner oss en plass i hotellets bar. Hotellet har blant annet ett aldeles nydelig svømmebasseng hvor det også er mulighet for andre enn hotellets gjester og ta seg en dukkert. Bassenget er det 3. mest Instagram fotograferte svømmebassenget i Kroatia bl. a.

Innendørs bæres det preg av utsøkt materialvalg , lekker design og fargevalg som gjør det hele smakfullt utført. Stedet fremstår som luksuriøst og elegant uten og være overdådig, noe som gjør at vi trives godt her med våre Aperol Spritz og Gin and Tonic. Hei og hå og skål for svigermor.

 

 

Ksenija , Kristina , John og Ante
Velkommen inn
Ruvende og majestetisk

 

 

Pizzeria Mirkec

Vegetar pizza til meg
Pizzeria Mirkec

 

 

 

 

 

Etter en vellykket dag som dette var pizza ett perfekt valg til middag. Hva er mer naturlig sted for pizza enn på rivaen i Trogir. Her ligger som sagt før barer og restauranter tett i tett . Pizzeria Mirkec utmerker seg positivt som ett enkelt valg i følge lokal ekspertise. Vi var heldig og få bord ut mot rivaen. Her kunne smakfull perfekt ovnsstekt pizza nytes samtidig som det myldret forbi med en blanding av feriegjester og fastboende. Da det er fredagskveld ligger det masse båter av diverse størrelser oppankret som ett vakkert bakteppe. At en lokal trio bidrog med lokale Kroatiske kjente svisker gjorde av vi fikk en stemningsfull avslutning på en minnerik fredag.

 

Posering ved Duga

 

 

Share:

Legg igjen en kommentar