Ettermiddagstur på Ciovo, Kroatia

Parker scooteren og bruk beina

Hva er vel mer avslappende og behagelig enn en rusletur langs sjøen. Kjenne lukten av salt sjø , og høre lyden av bølger som slår mot land.  Da er det nesten det samme hvor en er i verden. Alle har sin favoritt strand og sine tanker om hva havet betyr for dem. For min del er det symbolikken av at alle hav og all sjø henger sammen. En båt kan sjøsettes hvor som helst i verden og ende opp der hvor vinden og strømmen fører den.

Etter en formiddag med regn og vind som jeg nesten ikke har sett maken til i Kroatia, setter en ekstra pris på en solfylt praktfull ettermiddag.

 

 

Min lille favorittstrand

 

Mulighetene er mange for alle typer  spaserturer med utgangspunkt i min leilighet. I går gikk vi tvers over øya , til motsatt side hvor vi holder til. En tar veien inn med bussholdeplassen og går tvers over øya til en kommer til sjøen. Her dukker det opp en liten idyllisk bukt , med krystallklar sjø med hvite steiner. Dette er en rolig fredelig strand hvor en slipper å ligge i kø. Her kan en nyte freden og roen i fulle drag , samtidig  som øynene hviler ut mot åpent hav.Det eneste som bryter stillheten er bølger som slår mot land.

 

 

Liten detalj mot ett åpent stort hav.

 

En finner alltid en mulighet for en dukkert på Ciovo

I Kroatia er de kjent for og legge godt til rette for turer langs sjøen. De gjør  det beste for at alle skal komme seg ut og nyte den storartete kystlinjen de har. Her finnes gruslagte stier og naturlig steinlagde små veier  mikset med sement og betong. Skulle en få lyst på en dukkert er det perfekt tilrettelagt for det. På steder hvor det er litt vanskelig å komme seg i og opp av havet har de laget små brygger hvor en kan bade fra. Ofte med en stige ut i sjøen som ett godt hjelpemiddel. Langs vår tur i går finner en mange gode eksempel på dette. De bygger det slik at det glir fint inn i naturen. Utmerket , så slipper en store stygge betongklosser ruvende i sjøkanten.

Jeg skal ikke her beskrive turen vår i detalj, det vil fort bli kjedelig. Legger ved ett par bilder slik at dere får litt inspirasjon til å gå ut. Skulle turen noen gang gå til Kroatia , gjerne til min leilighet , anbefales det på det sterkeste og løsrive seg litt fra strandlivet og komme seg ut på beina. Minner om at SAS og Norwegian har lagt ut sine billetter for neste sommer om en ønsker de beste billettene.

 

Selfie time 🙂
Share:

1 comment

Legg igjen en kommentar