Ett gammelt murerhjerte våkner til liv

Flott fasade

Det er nesten som mitt gamle murer hjerte våkner litt til liv når jeg er i New York. Her dukker den ene teglsteinsveggen opp finere enn den andre. For meg er det som å være på kunstutstilling bare og vandre , eller sykle rundt og se på alt det fine arbeidet. Jo eldre og mer slitt veggene er , desto mer prydelig etter min smak. Jeg liker å stoppe litt opp av og til og virkelig se på veggene. Det kan være små enkle detaljer som vekker min interesse. Ett utsøkt fargespill i steinen fra det nesten sorte til rødfarger i alle nyanser. Dette skaper ett utrolig bra liv i veggene. En kan også se at det er menneskeskapt  det hele. Hver stein har sin egen form og ligger på sin helt spesielle måte. Det kan være det er en utvandret nordmann som på jakt etter lykken i USA fikk seg jobb som murer i Brooklyn og har murt akkurat denne veggstubben.

Spennende restaureringsarbeid i Williamsburg

Det er gledelig å se at det gamle blir ivaretatt på en enestående måte. En kan i New York nå se mye flott kombinasjon av gammel murstein og industri kombinert med nyere design. Jeg kom over denne gamle industribygningen like under Williamsburg bridge. Ett usøkt eksempel på høytstående byggekunst av ypperste klasse. Det skal bli utrolig spennende og følge utviklingen av restaureringsarbeidet på dette bygget.

En av mine favorittsteder i nabolaget er utvilsomt Bakeri , som ligger stille og idyllisk til i en rolig gate i Greenpoint. Fasaden og inngangspartiet her er utrolig estetisk og vakker. Kombinasjon murstein , vindu og en utrolig flott inngangsdør er perfekt. Det gjør heller ikke noe at en her kan få servert kjempegod kaffe og med skoleboller og kanelsnurrer til.

Perfekt kombinasjon murstein og tre. Bakeri

Murstein fungerer også utmerket som lerret for de uttalelige graffiti og gatekunstnerene  som  florerer i New York. Det kan friske opp en litt grå og trist gate med fargerik fin kunst. Denne for eksempel passerer jeg daglig på vei til matbutikken. Det fungerer veldig godt når motivet glir så godt inn i bakgrunnen.

Skal vi sykle om kapp ?

 

Tid for lunsj. Maman Greenpoin

Når jeg er i det kunstneriske hjørnet mitt og er rundt og kikker på denne måte kan jeg selvfølgelig ikke spise hvor som helst. Da er en av mine andre favorittplasser ett perfekt sted.  Maman er en typisk plass hvor kombinasjonen gammelt og nytt fungerer utmerket. To etasjer med lun og koselig atmosfære i tillegg til god uteplass. Anbefales.

 

 

Enkel og fin liten detalj
Share:

1 comment

Legg igjen en kommentar