Byens beste kaffe?

God og tilgjengelig

Beans on Wheels

Her om dagen kom jeg over ett nytt innslag i byens gatebilde. Sentralt plassert , i fotenden av ” regå” , står en sykkel parkert. Ikke en vanlig sykkel riktignok. Dette er en sykkel bygget som en kaffebar på hjul. Dette må jeg undersøke nærmere. Jeg bestiller en vanlig sort kaffe og kommer i prat med Agnieszka. En hyggelig ung dame som viser seg å være innehaver og eier av den rullende kaffebaren. Hun er polsk og har bodd en periode i Norge. Det er ikke alltid så lett å få seg en jobb, så da starter en like godt opp for seg selv , og skaper sin egen arbeidsplass. Sykkelen har hun fått spesiallaget i Polen sier hun og har fått fraktet den til Norge. Kaffemaskinen drives av gass , og kan plasseres hvor som helst. Den er litt tung å fraktes frem og tilbake fra Storhaug , så om noen vet om en lagringsplass for henne i sentrum ta kontakt. Hun startet opp under Gladmaten , og fikk dermed en god start på bedriften sin. Cruisetrafikken har også hjulpet godt på , men hun sier at hun må nok flytte litt på seg etter hvor turistene befinner seg. En mulighet er og stå klar med sykkelen der hvor bussene frakter turister fra , slik at de får med seg nylaget kaffe på tur rundt i distriktet.

 

Kaffen jeg får servert både smaker og lukter godt. Jeg er litt kjedelig i kaffeveien , holder meg stort sett til vanlig sort kaffe. Men for de litt mer avanserte fås det meste fra en rikelig kaffemeny. Cookies fås gratis på kjøpet. Agnieszka forteller meg at hun får kaffen levert fra en god og  anerkjent leverandør av kaffe i Polen.

Les mer om kaffen her

Her får en det meste

 

Jeg liker sånne små grundere som starter opp for seg selv i en jungel av alle de store multinasjonale aktørene vi har på markedet. En smilende hyggelig dame sørger for at vi får en hyggelig god kaffeopplevelse. Hun prater veldig godt engelsk og jobber med å lære seg norsk. Agnieszka kjenner godt det norske systemet og er bereist rundt i den norske naturen. Litt flaut at hun måtte beskrive sine opplevelser av bl.a Trolltunga og Kjerag uten at jeg har vært der. Her har jeg en jobb å gjøre neste år tydeligvis.

Så folkens, neste gang dropper dere den store på Torget og finner frem til Beans on Wheels når dere vil ha en kopp kaffe i farta. De andre selger nok allikevel rundt om i verden. Hils fra John neste gang du kjøper kaffe , så vil hun bli veldig glad.  Du finner henne også på Instagram og Facebook.

Les:Lokalt sykkelverksted på Løkkeveien

 

” God kaffe er essensielt. Det er kriteriet for at dagen skal funke ”     Gitte Witt

 

 

 

 

 

Share:

4 comments

  1. Så koselig…Denne har jeg ikke sett:)))) Jeg tar meg den friheten John og deler innlegget ditt på min facebookside fra bloggen min. Regner med at du ikke har noe imot det:) Ha en flott dag:))

    1. Bare hyggelig det Sølvi. Du må ta deg en tur til henne når du er tilbake. Kjempehyggelig jente. Hils fra meg. Kos deg i Newcastle. Ha en fin uke 🙂

  2. Stilig, sånn skulle flere tenkt 🙂

    1. Ja de store klarer seg. Vi må være litt flinkere å støtte opp om de mindre. Som står på og vil skape noe nytt 🙂

Legg igjen en kommentar