Der hvor menn er menn.

Ny frisyre.

Brødrene Fevangs Barberstue

Øvre Holmegate 7, sagnomsust adresse som har rommet mange forskjellige kontorer og butikker opp gjennom årene. Blant annet har min mor jobbet her en periode i en frukt og tobakk butikk drevet av den legendariske keeper legenden Ola Randeberg.

Nå har det siden 2011 vært Brødrene Fevang som har drevet sin barberstue her. Ett sted hvor menn kan få lov til å være menn og få pleie hår og skjegg i en maskulin mannlig atmosfære. Her har kvinner kun adgang på kvinnedagen 8.mars.

Good old days.

Jeg har de siste årene vært temmelig kjedelig på håret. Mitt uregjerlige hår med alle sine svinger og kruseduller egner seg ikke til noen frisyre i det hele tatt. Derfor har jeg vært maskin kort, 4 mm all over. Lettvint og greit. I det siste har jeg hatt lyst å prøve noe annet.  Jeg startet prosjektet med og slippe det litt ut på toppen. Ikke lett, når du føler det vokser vilt til alle kanter. Har fått oppbakking om å holde ut og i alle fall gi det en mulighet.

Min oppbakker oppmuntret meg til å bruke Brødrene Fevangs barberstue når jeg skulle forsøke og få litt fasong på sveisen. Time blei bestilt og time fikk jeg. Litt nervøs møtte jeg opp til min avtale. Ville de få til noe , var dette ett mislykket forsøk etc. Men ingen til skal være uprøvd i alle fall.

I det jeg kommer inn i barberstuen opplever jeg en kjempe god god atmosfære, og all min nervøsitet forsvinner. Jeg blir håndhilst på og ønskt velkommen av 2. barberer og daglig leder Kjetil. Jeg sitter ned og venter mens jeg drikker min kaffe som alle kunder får tilbud om. Normalt hater jeg og vente, men her blei til og med ventetiden hyggelig. Praten gikk mellom de to barbererne , sine kunder og oss to som sitter og venter. Her gikk praten om alt mulig fra bl.a frieri og giftemål, helgens skalldyrfest til obskøne hendelser på byens utesteder. Som Kjetil sa , her er det ikke den ting det ikke har blitt pratet om.

Jeg fikk siste tilskudd på stammen , Ruben ” Hungarien barber ” , som min barber. En hyggelig kjekk mann på 24 fra Ungarn. Han har bodd i Stavanger siden mai og trives veldig godt her. Ruben har lang god erfaring fra Ungarn innen faget. Jeg skulle til pers i lokalets hvelv. Hvelvet fungerer i dag som barbersalong og bar. Tøft innredet og med amerikansk jazzmusikk på høyttaleren. Ruben forstod godt hvordan jeg ønsket håret mitt og etter 20 minutt med maskin og saks fremstod jeg som rene hipsteren. Veldig fornøyd med resultatet.

Ruben og jeg er veldig fornøyd

Tusen takk for kjempeservice , godt håndverk og en flott opplevelse

Vil du vite mer les her

Meget fornøyd

 

 

Share:

4 comments

  1. Smashing John…
    Fantastisk sted. Martijn har fått bursdagsgave å gå dit.
    Møtes for en drink endag?

    1. Ja veldig kjekk plass. Han har noe og glede seg til. Vi må nesten ta en langhelg , du har sikkert veldig mye og fortelle. Jeg reiser neste mandag, rekker vi noe før det ?

  2. Flott du ble:))) Sikkert veldig god opplevelse også:))) Ha en fantastisk lørdag:))

    1. Takk for det. Veldig fin opplevelse.

Legg igjen en kommentar