7 kjekke ting med innglasset balkong om vinteren.

Som nevnt tidligere har jeg fått meg ny innglasset balkong på 17 m2. Den har jeg utrolig mye glede av , og den  gjør leiligheten mye mer trivelig og bo i. Balkongen benyttes daglig i sommerhalvåret , men er også til nytte og hygge ellers i året.

1.Tørkeplass

Praktisk og grei plass å tørke klær, så slipper en å ha de hengende rundt i stua og på soverommet. Jeg får liksom en følelse av at de tørkes ute selv om det er inne under tak. Her kan de få henge i fred til de er tørre og klar til å brettes sammen og legges i skapet.

2. Strykeplass

7 kjekke ting med innglassa balkong om vinteren
Selv stryking blir kjekt her

Når klærne er tørre kan jeg fortsette og stryke på balkongen. Jeg setter på litt fin musikk på høyt , plasserer strykebrettet mot vinduet og gyver løs på kleshaugen. For meg er det terapi og yoga og stryke tøy under så fine omgivelser. Tankene flyr og jeg nyter utsikten mens jeg gjør tøyet glatt og fint.

 

 

3. Oppbevare blomster

Har jeg friske blomster i hus , settes de ut på balkongen om natta, og når jeg ikke er hjemme. Her får de stå kaldt og holder seg mye lenger. Spesielt tulipaner kan stå i ukevis.

7 kjekke ting med innglasset balkong om vinteren
Se så fine

4. Lese en bok og drikke kaffe

7 kjekke ting med innglasset balkong om vinteren
Her nytes livet

Selv om det til tider er litt trekkfullt og småkaldt vinterstid kan jeg fortsatt på fine dager sitte ute. Jeg har en god varm skinnfell og ett godt hjemmestrikket ullpledd ( takk Sissel ) som jeg tuller rundt meg. Da rigger jeg meg til med en god bok og en nytrukket kopp kaffe. Livet nytes i 9. etasje .

 

 

5. Perfekt plass til juletre

7 kjekke ting med innglasset balkong om vinteren
Du grønne glitrende (plastikk) tre god dag.

Min lille koselige stue egner seg lite for ett juletre. Derfor er det ett perfekt sted og plassere juletreet på balkongen. Siden jeg er så ” veldig julete ” av meg pyntet jeg og satte opp treet allerede siste uka i november. Da kan det stå og skinne og glitre til langt ut i januar til glede for meg , naboer og en og annen måke som flyr forbi.

6. Lagerplass

Med minimalt med lagerplass er det godt med litt ekstra plass og putte vekk diverse ting en ikke bruker hele året. Jeg har satt opp en hylle i ett hjørne litt skjult hvor jeg kan sette vekke ting og tang. Må bare passe på at det ikke hoper seg opp for mye skrot. Heldigvis er det en regel fra styret om at folk ikke får lagre for mye på balkongen. Det var noen i blokka som kjapt fikk en lei tendens til å stable fra gulv til tak. Det skal tross alt se fint ut utenifra.

7. Avslapping og meditasjon

Til slutt , men ikke minst, en utmerket plass til å slappe av få energi og trekke frisk luft inn i lungene. Det er flott på solrike dager , og fascinerende når det stormer og regner , og bare ta en tur ut på balkongen. Spille litt fin musikk, gjerne synge med av full hals om en ønsker det , og se og nyte utsikten. Puste dypt og la tankene fly. Om været tillater det kan glass skyves vekk og frisk sjøluft kan få komme inn. Uten å virke alt for poetisk men da kjenner jeg at jeg lever og har det godt.

 

7 kjekke ting med innglasset balkong om vinteren
Ro i sjelen

 

 

 

 

Share:

2 comments

  1. Så koselig…. ja en slik plass kan brukes til så mangt:)) Ha en flott dag.

    1. Ja veldig kjekt. Du får komme på kaffi ein dag Sølvi 🙂

Legg igjen en kommentar