5 plasser for kaffe i Trogir

I Kroatia drikke alle kaffe , til alle tider og hvor som helst. Byen våkner tidlig til liv, vi snakker rundt klokken 6. Da har Saint of Health , St. Ante , bestemt at det er på tide og stå opp og byens kirkeklokker begynner å kime. Folk myldrer frem fra trange bygater og sine pittoreske steinhus. Nå gjelder det og få seg en kopp kaffe , og høre om det er noe nytt som har skjedd. Er det noen politikere som har sagt noe dumt , har Hadjuk Split spilt kamp eller hva med prisen på kaffe som stadig stiger? Her løses verdensproblem på høyt plan med andre ord. Det kan være spennende og finne en lokal kaffebar tidlig en morgen og bare se og høre på stemningen. Tidlig morgen er det stort sett menn og se. Senere på formiddagen , når unger og menn er av sted på skole og jobb , møtes kvinnene for gossip og kaffe.

Det er uttalelig med muligheter for å få seg en kopp kaffe i Trogir og området rundt , alt fra nærmest ett hull i veggen og to bord til designer inspirerte nye steder med priser deretter. Jeg har funnet frem 5 av mine favorittplasser. Legg gjerne igjen en kommentarfeltet om din favoritt plass ikke er på listen.

Riva

Som navnet tilsier så ligger den sentralt til på Rivaen. Den ligger mellom alle de andre kaffebarer, barer og restauranter som er godt plassert på Rivaen. Her serveres kaffe fra tidlig morgen til seine kveld. Fin deg ett bord , nyt kaffen og se folkelivet passere forbi. Det gir en egen ro og bare sitte i egne tanker og la byen seile sin egen sjø. Eller som andre la skravla gå og glem tid og sted de neste timene.

” the Gossip Girls “

 

Cafebar Smokvica

Litt gjemt mellom byens katedral , tumleplass og rådhus finner en Cafebar Smokvica. En liten perle etter min smak mer for lokalbefolkningen. Her møtes familie og venner , brødre og søstre , mødre og sønner etc. etc. Byens prest er gjerne innom for en sigarett og en kopp kaffe og får med seg hvordan det står til med menigheten. Ikke umulig at ett Japansk reisefølge trekker forbi på dagens første stopp av mange. Alle krinkelkroker skal fotograferes nøye. Ta gjerne med noe godt fersk bakverk om du samtidig vil nye en matbit.

 

Cafebar Smokvica

Don Dino

Vi nordmenn elsker jo noe søtt til kaffen. Kaffe og ett kakestykke , da er vi nesten i himmelen. Er en glad i det søte , finnes det rikelig med muligheter og finne noe som frister i Trogir. I enden av hovedgaten , i motsatt ende av Rivaen holder  Don Dino til. Her tilbys det kaker for en hver smak. Om en ikke finner noe som frister her, da er en mest sannsynlig ikke noe glad i kaker. Min personlige favoritt er Pistasj kaken. Nam nam. Velg deg ett kakestykke ( eller to ) og finn deg ett bord i det smale smuget som er like ved der. Du vil garantert ikke angre.

 

Don Dino

 

Govani

Koselig bord på Govani

 

Skulle en få lyst på mer kake , eller en ikke finner noe som faller i smak på Don Dino så har vi også Govani. Govani ligger like ved Antes barndomshjem i en smal travel gate. Dette er ett sjarmerende sted med en god atmosfære. Her kan en fortære ett kakestykke fra en rikholdig kakedisk. Det finnes ett godt utvalg og border rundt om i kafeen. Smak gjerne på de typiske Kroatiske Rafioliene med mandler. Bestill like godt noen ekstra til å ta med hjem.

 

 

Godt utvalg hos Govani

 

Bella – Italien gelato

Skulle det friste mer med iskrem til kaffen anbefales Bella. Dette er en ny iskrem bar som ligger på hjørnet ved postkontoret. Mener å huske de har 38 forskjellige smaker utsøkt italiensk iskrem. En kan se litt av utvalget i disken bak meg på bilde innledningsvis. Er en litt usikker på hvilken smak, så velger en bare en kule ekstra eller kommer tilbake neste dag for nye smaksopplevelser. Isen har passe kremaktig konsistens , og smaken er ren og delikat. Bon appetitt.

 

Kom inn. Du vil ikke angre

 

Share:

Legg igjen en kommentar