5 fordeler med å bli 55.

Nylig runda 55

Alltid en grunn til å smile. Foto : Google

Her om dagen var jeg så heldig at jeg fikk  runde 55 år. 55  år med mange gleder og oppturer. Mye spennende har jeg fått utført , ting har jeg opplevd og noe skulle jeg ønske var ugjort. Med andre ord ett levd liv på godt og vondt.

De siste årene har jeg hatt i mitt hode at jeg befinner meg sånn ca midt i livet, halvveis , nylig startet på siste halvdel. Det gikk opp for meg for kort tid siden at jeg  sannsynlig ikke kommer til å bli 110 år. Selv om jeg prøver og leve sundt , drikker sitronvann hver dag og har funnet meg en yngre mann. Måtte litt motløs erklære at jeg nå, etter norsk gjennomsnitts levealder for menn, har levd 2/3 av min tilmålte tid her på jorden. 1/3 tilsvarer i dette regnestykket omtrentlig 25 år. Disse åra skal nytes og brukes på en best mulig måte. Har bestemt meg for og betale min tv lisens med glede , har solgt bilen og holder meg oppdatert på internett og applikasjoner. Da slipper jeg og irritere meg over reklamefylte tv sendinger , en by omringet av bomstasjoner og piggavgift samt skyhøye gebyr på diverse tjenester som kan gjøres gratis på nettet. Jeg vil ha det mye bedre og kan heller bruke energi og overskudd på ting jeg liker og som gir meg økt livskvalitet. Poenget mitt er  at en ikke trenger å være enig og godta alt, men en må ta kampene på de rette arenaene. Vi er sjefen i vårt eget liv og er den som kan tilrettelegge og sørge for hvordan vi har det i livene våres. Andre aktører vil bli mer som nyttige støttespillere og aktive hjelpere og regne.

 

5 fordeler med og bli 55.

 

Det kan ha sine fordeler og bli eldre også. Her er en liten liste med 5 gevinster med og bli 55. Dette er bare noen punkter, listen er utømmelig.

1. En fot i hver leir. En er fortsatt ikke gammel , og heller ikke helt ung lenger. Så dermed kan vi skylle litt på alderen når ungdommen vil ha oss med på litt tunge tak. Dersom det er nye for avanserte oppgaver innen data som skal utføres kan en  nå be ungdommen ta det. Dere er jo så kvikke på dette her.

2. Forberedelse til pensjon. Det blir endelig mulighet å komme seg på kurs igjen gjennom jobben. Mange arbeidsplasser arrangerer kurs i forberedelse til pensjon. Dette kan gi mulighet for en hotell overnatting med påfølgende nyttig lærdom. God mat og fest på kvelden er ett ekstra pluss.

3. Bestemme over egen fritid. Det er nå helt akseptabelt og forlate en kjedelig fest før midnatt og skylde på at en ikke har sovet så godt i det siste og derfor må komme jeg hjem og få sovet litt. Hvem vil vel ha en ” oldis ” sovende over på sofaen ???

4. Bruke brodder. Broddene en fikk til jul midt i 40 årene kan nå hentes frem fra skuffer og skap og brukes uten lange stygge blikk. Jeg var ute i dag og fikk låne til en fot av en tur kompis. Funket veldig godt. Glidende overgang.

5. Diverse allergier og matintoleranser. Blir en servert mat en ikke liker eller noe som ikke ser så innbydende ut kan en nå fritt takke nei og bortforklare det hele med en nylig oppdaget allergi samt en gryende matintoleranse.  Ingen liker vel romlende mager og gulping fra godt voksne folk.

Som en her kan lese så finnes det privilegier med og bli voksen. Utnytt hver mulighet en har hver dag til å bruke vår tilmålte tid , enten vi nå skal bli 80 eller 110 , på en best mulig måte. Våge og tørre satse litt, lære noe nytt, opplever nye steder og møte nye interessante mennesker. Nå er vi i en alder at vi også tørr og feile. Innrømme flauser og tabber og starte på nytt. Jeg starter dagen med og se meg selv i speilet og si ” du ser glad og frisk ut John, og jaggu ser du ikke så verst ut heller ” I mitt hode gjelder det ikke og se godt ut men å ha det godt med seg selv for å ha en givende liv.

 

5 fordeler med å bli 55
Våg og vær litt kul. Foto: Google

 

 

Share:

2 comments

  1. Herlig innlegg:) og ikke minst Gralla på etterskudd:))

    1. Takk for det Sølvi. Ha en fin søndag. Nå er det lunsj på Ostehuset Øst med ett par venner.

Legg igjen en kommentar